Vállalkozások

ÖTLET-MEGOSZTÓ: Étterem két személyre


2013.08.23   |   

A Kereskedelmi Élet szívesen továbbadja az ötletet, amelyik – a hírek tanúsága szerint – Olaszországban remekül működik. Ilyen speciális feltételeket kínáló vendéglátóhelyre, talán már itthon is (van) volna kereslet… A cikk végén kérünk is valamit…

*

Gazdasági krízis idején két dolgot lehet tenni: tönkremenni vagy előremenekülni. Aki az utóbbit választja, annak szeretnénk egy általunk (!) még nem ismert vendéglátási formát a figyelmébe ajánlani, hátha lát benne fantáziát…

Egyedi – a saját ízlését, elképzelését tükröző – miliőben olyan kis éttermet működtet egy olasz faluban immár negyedszázada egy vendéglátós, ahol egyszerre mindössze két személyt látnak vendégül, számol be az Origo utazási melléklete. Az egyik pár ebédre érkezhet, a másik estére, vacsoraidőre. A beszámolót közlő írás és képek tanúsága szerint a különös igénnyel berendezett étkezőszoba mellett egy barátságos kis kert(helyiség) is a vendégek rendelkezésére áll.

A forgalomra nemigen panaszkodó tulajdonos elmondta, hogy az ebéd vagy vacsora időpontja előtt legalább hét nappal egy faxban kell megerősíteni a foglalást, és ezután lehet megrendelni az ételt, illetve az egyéb kiegészítőket – például az alkalomhoz illő édességet, a háttérzenét vagy a virágcsokorhoz írt üzenet szöveget, gyűrűt, ajándékot, stb…Az itt készülő ételek alapanyaga garantáltan kiváló és a környékre jellemző, a vendég igényeinek megfelelően készülnek, a torták, sütemények háziasak, az italok válogatottak.

A különleges élményért fejenként 250 eurót kérnek, hitelkártyát nem fogadnak el. Az ár mindent tartalmaz, kivéve a pezsgőt, a különleges borokat és az egyedi virágdíszítést, írja a beszámoló.

 

FELHÍVÁS!

Amennyiben Ön vagy valaki a környezetéből belevágna az ötlet megvalósításába – netán már működtet itthon a hírben olvasotthoz hasonló vendéglátóhelyet –, kérjük, értesítse erről szerkesztőségünket, s szakmai tapasztalatait szívesen megosztjuk olvasóinkkal!

Az ötlet megvalósíthatóságával és gazdaságosságával kapcsolatban érdeklődéssel várunk – a fenti címre – további szakmai véleményeket, hozzászólásokat!

Levelében – amelyhez jó minőségű fotót is mellékelhet – a Tárgy-hoz, kérjük azt írja: „ÖTLET-MEGOSZTÓ: Étterem két személyre”.

FONTOS!

Írásunkkal véletlenül sem a gyakorta két(ség)es feltételekkel üzemelő lakáséttermekre szeretnénk ráirányítani a figyelmet, hanem kizárólag a törvényes működtetést és a szakmaiságot messzemenőkig követő „hivatalos” vendéglátóegységekre!