Megyei tagegyesületi hírek

SOMOGY megye – A siófoki szórakozóhelyek jól szerepeltek


2013.08.24   |   

Éjszakai ellenőrzéseket végzett a Balaton fővárosaként is ismert Siófokon a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége társhatóságokkal közösen, ahol a város leglátogatottabb zenés szórakozóhelyeit vonta vizsgálat alá.

Megfelelő árfeltüntetés, pontos italkimérés, nyugtaadás: ezek voltak az elsődleges ellenőrzési szempontok. Az öt ellenőrzött üzlet közül egyben a kért és kifizetett mennyiségnél kevesebb szeszesitalt szolgáltak ki. Ezen, a fogyasztók vagyoni érdekeit sértő jogsértés miatt a vállalkozással szemben eljárást indított a felügyelőség.

Fogyasztók tájékoztatáshoz való joga, vagyoni érdekeit sértő hiányosságok feltárása, a zenés táncos szórakozó helyek működési feltételeinek vizsgálata: ezek szerepeltek az ellenőrzések kiemelt témájaként. A vizsgálatokat a fogyasztóvédelmisek a társhatóságokkal – így a kereskedelmi hatóság, a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai – együtt végezték.

Az ellenőrzések eredményei

A felügyelőség munkatársai megállapították, hogy a Siófokon működő népszerű diszkók az előírt működési feltételeknek megfelelnek, a vendégeket a helyszínen megfelelően tájékoztatják a biztonsági és a tűzvédelmi információk tekintetében. A nagy létszámú közönséget vonzó rendezvények esetén az elsősegély nyújtására kiképzett személyzet rendelkezésre állt.

 

A Felügyelőség az ellenőrzés tapasztalatai alapján csak kisebb súlyú hiányosságot tárt fel, így az egyik zenés szórakozóhely üzemeltetője a honlapján a fogyasztóknak szóló, előírt tájékoztatókat nem helyezte el. Ennek pótlását határozatban írja elő a felügyelőség.

A tapasztalatok kedvezőek

Összességében az ellenőrzött zenés szórakozóhelyek felkészültek a szórakozni vágyó fiatalok fogadására, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztonságos körülmények közt szórakozzanak.