Aktualitások, hírek

Próbavendégeskedés – Egy helyszín, napi több alkalom


2014.09.05   |   

Változatos módszerekkel - akár szokatlan helyen és időben - folynak tovább a vendéglátóhelyek átfogó ellenőrzései. És nem biztos, hogy csak a fővárosban…

Az online pénztárgéprendszer adatai alapján valószínűsíthető bevételek eltitkolását igyekszik feltárni célzott vizsgálataival a Közép-Magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

Egy-egy helyszínre naponta akár többször is visszatérnek augusztus eleje óta a revizorok, így ellenőrzik a főváros belső kerületeiben működő vendéglátóhelyek nyugtaadási fegyelmét, adta hírül a hatóság.

Nemcsak a helybenfogyasztást, de az ételkiszállítást is vizsgálják

Például így:

Ennek az ellenőrzési sorozatnak a részeként néhány fiatal revizor - mintha csak egy laza délutáni piknikre készülnének - a VI. és a VII. kerület különböző éttermeiből étel- és italkiszállítást rendelt a városligeti tóhoz. A megrendelések sorban meg is érkeztek, azonban egy olyan vendéglős sem akadt, aki szabályos pénztárgépi nyugtát mellékelt volna a csomaghoz,a cech végösszegét csupán - a vásárlók megtévesztésére alkalmas, első ránézésre szabályos pénztárgépi nyugtának látszó - pincérblokkon tüntették fel.

A futárokmeglepődve, de együttműködve vették tudomásul az ellenőrzést, mely többük foglalkoztatási jogviszonyának rendezetlenségét is feltárta.A bírságok kiszabása folyamatban van, összegük egyenként akár milliós nagyságrendű is lehet, tájékoztatott a hatóság.