Aktualitások, hírek

Online pénztárgép – Tovább bővült a választék!


2013.08.24   |   

Már hat engedélyezett gép közül válogathatnak a pénztárgépcserére kötelezettek, mert most két újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon.

Tegnap a LA Pénztárgép Kft. egy Sento típusú gépre, míg a Micra- Metripond Kft. egy új MINI típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól. A most engedélyt kapott és a korábbi engedélyes online pénztárgépeken túl még további kiskasszás kérelmek elbírálása folyik.

További árcsökkenés várható

A nemzetgazdasági tárca reményei szerint az újabb szereplők megjelenésével tovább élesedhet az árverseny, azaz a minisztérium további árcsökkenéssel számol.

Újra felhívjuk a figyelmet!

Online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyezett.

Tekintettel a számos visszaélési esetre, felhívjuk a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat – legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató –, hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően, saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte!