Aktualitások, hírek

FIGYELEM! Itt a már engedélyes pénztárgépek listája


2013.07.17   |   

Az elektronikus pénztárgépekre való áttérés – gyártás és forgalmazás – felgyorsítása érdekében a kormány tárgyalásokat kezdett az érintettekkel, közölte a nemzetgazdasági miniszter egy ma délutáni sajtótájékoztatón.

Az engedéllyel rendelkező pénztárgépek gyártásához – a piaci igények minél gyorsabb kielégítése érdekében – a fejlesztési bankon keresztül kedvezményes állami hitelt biztosítanának. Cserébe azt várják az ilyen gépek gyártóitól hogy termékük a lehető legkedvezőbb áron jelenjen meg a piacon, mondta Varga Mihály.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal eddig három, az állami adóhatósággal online adatkapcsolatra képes gépnek adta meg az engedélyt.

*

Eddig ezek a gyártók és pénztárgépeik kaptak forgalmazási engedélyt

 

- a Laurel Kft. (8000 Székesfehérvár, Gyümölcs utca 4-6.) által típusvizsgálatra bemutatott  LCR CLASSIC SENTO M típusú pénztárgép forgalmazását  A001számon,


- a MICRA-METRIPOND KFT. (6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky utca 70.) által típusvizsgálatra bemutatott  MICRA SENTO M típusú pénztárgép forgalmazását A002 számon,


- a MONTEL INFORMATIKA KFT. (1155 Budapest, MÉZESKALÁCS TÉR 18.) által típusvizsgálatra bemutatott MONTEL SENTO H típusú pénztárgép forgalmazását A003 számon engedélyezte.

További információ a hivatal  honlapján.