Aktualitások, hírek

Figyelem! Elkészült a negyedik engedélyes online-pénztárgép


2013.08.07   |   

Újabb, sorrendben a negyedik online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, amelyből a pénztárgépcserére kötelezettek választhatnak.

Ezúttal az Alt Cash Kft. Samsung gyártmányú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és további kiskasszás kérelmeket bírálnak el, jelentette be a nemzetgazdasági tárca.

(Az Alt Cash Kft. (1141 Budapest Fogarasi út 195-197.) által típusvizsgálatra bemutatott  SAM4S NR-270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazását  A004 számon engedélyezte a hivatal.)

A nemzetgazdasági tárca a „kisboltosok” számára biztosított gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatáson túl, a piaci igények minél gyorsabb kielégítése érdekében a gyártáshoz - a fejlesztési bankon keresztül - kedvezményes állami hitelt is biztosít. Tekintettel a megvalósításhoz szükséges fejlesztések lezárására, valamint a likviditás biztosításának érdekében nyújtott állami eszközökre, a tárca a sorozatgyártás mihamarabbi megkezdésére számít, fogalmaz tájékoztatójában a minisztérium.

A már korábban engedélyt kapott másik három géppel kapcsolatban itt írtunk.