Aktualitások, hírek

Étel- és italautomata: támogatás a felügyeleti egységhez


2016.10.20   |   

Az étel- és italautomatákat – a tavalyi regisztráció után – most felügyeleti egységgel kell majd ellátni. Támogatást kérhet a vállalkozás…

A hatóságilag vizsgált és engedélyezett műszaki berendezést a már meglévő automata berendezések vezérlőpaneljéhez elválaszthatatlanul kapcsolódó módon kell beépíteni. Ehhez támogatást vehetnek igénybe a vállalkozások, tájékoztat a nemzetgazdasági tárca.

Az összeg, amit erre a célra elkülönítenek, várhatóan az automata felügyeleti egység beszerzési költségeit teljes mértékben fedezi majd.

A beszerzés és működtetés menete

A vállalkozónak a felügyeleti szolgáltatóval kell majd szerződnie, amellyel a gyakorlatban egy „három az egyben” szolgáltatást köt.

Nemcsak az automata felügyeleti egység megvételét, hanem annak az automatába történő beszerelést és folyamatos működtetést is biztosítania kell a szolgáltatónak.

Az érintettek a megfelelő adóhatósági felügyeletet biztosító eszközt "egyablakos" rendszerben, az adatkapcsolatot biztosító előfizetéssel és szervizeléssel együtt vehetik igénybe.

Az adóhivatali adatszolgáltatásra kiépített adatkapcsolat – a két fél megállapodása alapján – a felügyeleti szolgáltató például készpénzmentes fizetési megoldást, vagy logisztikai támogatást is nyújt az üzemeltető számára, tudatja a tárca.