Archívum - 2016-02

Aktualitások, hírek

Étel-, italautomaták – tovább online kasszával
2016-02-29
Az online pénztárgépek rendszerét idén kiterjesztik. 30–50 ezer új kassza beállításával számolnak. Részletek 
Csak árusít vagy termel is?
2016-02-27
Meg fogják különböztetni az őstermelőt a piacon árut kínálóktól. Lesznek, akik nem vállalják a szigorúbb ellenőrzést… Részletek 
Szezon(ok) előtt – álmok/realitások?
2016-02-26
Gasztro-összefogások, magánkezdeményezések, mega-terv… Részletek 
Már megint? Na ne!
2016-02-25
Nem kizárt, hogy a jövőben megint szüksége lesz vállalkozásának a legutóbb is bevált (vagy egészen új?) „talpon maradós” módszerekre – mert megint lassul a globális kereskedelem. Részletek 
RÖVIDEN – Erről szóltak
2016-02-23
A lényegre szorítkozunk: kiemelünk néhány fontos mondatot, amelyek a minap hangzottak el… Részletek 
Kérdezze a KISOSZ-t!
2016-02-23
A vállalkozása működtetésével, fejlesztésével kapcsolatos fontos kérdésekre kaphat szakszerű választ, de segítséget, információkat és útbaigazítást is – hamarosan, Szegeden. Részletek 
Erzsébet program, SZÉP Kártya – Idén biztosan marad
2016-02-23
A 2016-ra meghirdetett programok, illetve az idén érvényes szabályok változatlanul megmaradnak, a pályázatok lezajlanak, a pénz, illetve a keretek rendelkezésre állnak, jelentette be röviddel ezelőtt a kormányszóvivő. Részletek 
Menzamenü. Ez lesz(?)
2016-02-22
Nemrég zárult az idei „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” elnevezéssel meghirdetett „gasztro-kupa”. Részletek 
A siker klubban dől(het) el
2016-02-19
Kedden indul a Vállalkozói Siker Klub elnevezésű vállalkozásfejlesztő, ismeretátadó előadássorozat, amely egy esztendőn át várja az érdeklődőket. Részletek 
Fogyasztás – inkább lélekből jön
2016-02-18
Van néhány vásárlói szokás, amelyeket az emberek alaptermészete befolyásol. Marketing vagy trükk? Nézőpont kérdése… Részletek 
„Zöldítésekkel” díjat és ismertséget szerezhet cégének
2016-02-16
Környezettudatos kkv-k nevezhetnek – turizmus, szálloda- és vendéglátóipar kategóriában a Greennovációs Nagydíjra. További jutalom: médianyilvánosság… Részletek 
Adomány lesz, ami a végét járja
2016-02-15
Van, ahol az élelmiszerboltok nem dobhatják ki azokat a termékeket, amelyek a szavatossági idő végéhez közelítenek, hanem jótékonysági szervezeteknek kell adniuk. Részletek 
Egyszerűen adó
2016-02-12
A könyvelők is igyekeznek rábírni a kormányt a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentésére, az adószabályok egyszerűsítésére, érthetőbbé tételére. Részletek 
Hírlevelezzen, de körültekintéssel!
2016-02-11
Ön is rendszeresen internetes hírlevelekkel értesíti/bombázza törzsvásárlóit/-vendégeit, üzletfeleit? Tudja, mire érdemes ügyelni, nehogy bírság legyen a vége? Részletek 
Szakértelemmel, kedvezményekkel, akár helyben
2016-02-10
A vállalkozásvezetéshez kapcsolódó legújabb szolgáltatásaival akár „házhoz is mennek” a KISOSZ Veszprém megyei tagegyesületének szakértői. Részletek 
Profi vendéglátás – a jövő a régmúlttal kezdődik
2016-02-09
A vendéglátás jövője a klasszikus vendéglátásra épül, a szakmát igazán tudó munkaerővel, minőségi hazai alapanyagokkal… Részletek 
Bízom benned, mert hiszek magamban!
2016-02-06
Ha a piac élénkítése a tét, versengés helyett nem új keletű a szakmabeliek összefogása. Részletek 
Rendkívüli pita-kontroll
2016-02-04
A vendéglátóhelyeken tartott ellenőrzéseken szigorúbban vizsgálják a revizorok a készre sütött pitatésztákat. Részletek 
Webjelenlét – Kötelező kitételekkel
2016-02-03
Ha vállalkozói weblapot és/vagy webáruházat (is) működtet, érdemes a lentiek alapján ellenőrizni, hogy minden „klikkelésre” szabályszerű képet mutatnak-e az oldalai? Részletek 
Nyithat az álmaira!
2016-02-02
Régóta dédelgetett vállalkozói ötletét is megvalósíthatja, ha elképzelését „beköltözteti” egy régóta üresen álló fővárosi üzlethelyiségbe, egy hónapig bérletidíj nélkül. A folytatás alku kérdése, de nem kötelező… Részletek 
A munkahelyen kell igazolni
2016-02-01
Új nyilatkozatot kell kitölteni annak a munkavállalónak, aki az elmúlt évben más kedvezményekre lett jogosult az Ön vállalkozásában. Mutatjuk kinek mi jár és azt is, hol találja a nyomtatványokat. Részletek 

Vállalkozások

Balaton-közeli tervek – szezonban, szezonon kívül
2016-02-26
Gasztro-összefogások, magánkezdeményezések, mega-terv, amelyek a Balaton-környékének népszerűsítését, arculatának egységesítését, illetve – remények szerint – a vendéglátásban, turizmusban tevékenykedő vállalkozások összefogását, előrejutását (is) sejtetheti. Részletek 
Válságszagot hoz a szél!?
2016-02-25
Nem kizárt, hogy a jövőben megint szüksége lesz vállalkozásának a legutóbb is bevált (vagy egészen új?) „talpon maradós” módszerekre – mert megint lassul a globális kereskedelem. Részletek 
Eladományozzák, ami nem maradhat a helyén!
2016-02-15
Van, ahol az élelmiszerboltok nem dobhatják ki azokat a termékeket, amelyek a szavatossági idő végéhez közelítenek, hanem jótékonysági szervezeteknek kell adniuk. Részletek 
ÖTLET-ELŐ: Szakmabeliek, nem féltékenykednek, összefognak
2016-02-06
Azok mondják ezt, akik megalapozott hozzáértéssel rendelkeznek. Ők – a saját egyediségükkel –, más szakmabelivel összefogva, egymást erősítve haladhatnak egymás mellett. És szükség lesz mindannyiukra… Részletek 
ÖTLET-ELŐ: Ha újragondolná az üzletét, nyisson!
2016-02-02
Régóta dédelgetett vállalkozói ötletét is megvalósíthatja, ha elképzelését „beköltözteti” egy régóta üresen álló fővárosi üzlethelyiségbe – egy hónapig bérletidíj nélkül. A folytatás alku kérdése, de nem kötelező… Részletek 

Tanulmányok, elemzések

A vendéglátás jövője a klasszikus vendéglátásra épül
2016-02-09
Leginkább az alázatos és világra nyitott szakemberek hiányoznak a vendéglátásból, értenek egyet a most legismertebb sikeresek. Részletek 

Szakmai segédanyagok

KITEKINTŐ – Krumplis tészta helyett?
2016-02-22
Nemrég zárult az idei „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” elnevezéssel meghirdetett „gasztro-kupa”. Részletek 
Marketing vagy trükk? Nézőpont kérdése…
2016-02-18
Van néhány vásárlói szokás, amelyeket az emberek alaptermészete befolyásol. És bárhogy is nevezzük, növelik a forgalmat... Részletek 
Engedély nélkül küldött hírlevél: bírság lehet a vége!
2016-02-11
Ön is rendszeresen internetes hírlevelekkel értesíti/bombázza törzsvásárlóit/-vendégeit, üzletfeleit? Tudja, mire érdemes ügyelni, nehogy milliós bírság legyen a vége? Mutatjuk… Részletek 

Megyei tagegyesületi hírek

CSONGRÁD megye – Aki megfelel: a KISOSZ
2016-02-23
Konzultációval egybekötött nyílt napot szervez tagjainak, de más érdeklődő vállalkozás képviselőjének is a Csongrád Megyei Kereskedők és Vendéglátók Egyesülete. Részletek 
PEST megye – Klub a sikerre vágyóknak
2016-02-19
Vállalkozói Siker Klub elnevezéssel indul egy igen jól hasznosítható programsorozat, amelynek első előadása „Vállalkozásunk rejtett tartalékai” címmel kezdődik kedden. Részletek 
VESZPRÉM megye – Bővült a KISOSZ-szolgáltatások köre
2016-02-10
Különféle kedvezményekkel, megbízóik idejéhez, elfoglaltságához igazodva ajánlja legújabb tevékenységeit a megyei tagegyesület. Részletek